Nieuws

Eerste stapavond Groningen soepel verlopen

De eerste avond met de versoepeling van de coronamaatregelen is goed verlopen. Stapgelegenheden in de binnenstad konden afgelopen zaterdag met het hanteren van de coronapas de deuren weer openen tot 00:00, zonder de anderhalve meter afstand te hanteren. “Wij zijn tevreden” zegt gemeentewoordvoerder Natascha van ‘t Hooft. “De sfeer was goed en de avond is rustig verlopen.”


Leestijd: 1 minuut

Eerste stapavond Groningen soepel verlopen
Eerste stapavond Groningen soepel verlopen

Van tevoren heeft de gemeente goed overleg gehad met de horeca. “We zien dat iedereen zijn best doet,” aldus Van ‘t Hooft. Op de avond zelf zijn er geen waarschuwingen uitgedeeld. 

Na de sluiting van de horeca, om 00:00, was het nog wel even druk in de binnenstad, maar ook dat is prima verlopen volgens Van ‘t Hooft. “We wachten nog even de terugkoppeling van de politie en de boa’s af. Op basis daarvan kijken we of we nog zaken moeten aanpassen.” 

Drukker dan normaal
Niet alleen ‘s avonds, maar ook overdag was het drukker dan normaal. “Je ziet dat mensen die anderhalve meter minder toepassen. Dat zag er heel anders uit dan de afgelopen anderhalf jaar.” De gemeente had erop ingespeeld door op straat de hele dag extra mensen in te zetten voor bijvoorbeeld eventuele vragen. 

Aan de drukte na 00:00 valt volgens ‘t Hooft vooralsnog niet veel te doen. “We hebben natuurlijk een landelijke regeling waar we ons aan moeten houden, dus we kunnen niet gaan spreiden met sluitingstijden.”