Nieuws

Elker Jeugdhulp zoekt gezinshuisouders in provincie Groningen

Elker Jeugdhulp en onderwijs zoekt gezinshuizen in Groningen. Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp in huiselijke sfeer. Op 13 september organiseert Elker daarom een informatieavond over gezinshuizen en behandelgezinshuizen.


Leestijd: 1 minuut

Elker Jeugdhulp zoekt gezinshuisouders in provincie Groningen
Elker Jeugdhulp zoekt gezinshuisouders in provincie Groningen

De vraag naar deze vorm Kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, moeten zo thuis mogelijk worden opgevangen. De vraag naar deze vorm van jeugdhulp groeit, terwijl het aanbod nog wat achterblijft, zegt Clustermanager behandelzaken Jannetta van Stralen. “Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp in huiselijke sfeer. De kinderen en jongeren wonen bij jou in huis en worden hiermee onderdeel van jouw gezinsstructuur en gezinscultuur.” 

Elker helpt ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp. Elker biedt zowel ambulante hulp als verblijf op behandelgroepen, begeleid wonen, pleegzorg en gezinshuizen. 

Gezins- en behandelgezinshuizen

Gezinshuizen hebben als doel om de kinderen en jongeren mee te laten doen in de gewone aspecten van het gezinsleven en de bescherming en geborgenheid te laten ervaren die een gezin biedt. Als gezinshuisouder werk je samen met het zorgteam rondom het kind of de jongere. Een achtergrond in de zorg bij één van de ouders is hiervoor wel nodig. Van Stralen: “We gaan graag in gesprek te gaan met iedereen die de ruimte in zijn hart en huis heeft.”

Naast gezinshuizen bestaan er behandelgezinshuizen. Hier zijn de gezinshuisouders wél professionals met behandelervaring. Ook voor deze vorm van opvang zoekt Elker nieuwe gezinshuisouders. Behandelgezinshuizen bieden kortdurende behandeltrajecten, meestal in intensieve samenwerking met andere partijen en het eigen netwerk van de jongeren of kinderen.

De avond op 13 september komt graag in contact met iedereen die geïnteresseerd is gezinshuisouder te worden of over dit onderwerp meer te weten. De avond vindt plaats op de locatie Cantersveen 4 in Haren en begint om 20.00 uur. Aanmelden voor deze avond kan door een mail te sturen aan partnervan@elker.nl