Nieuws

Els van der Weele nieuwe fractievoorzitter Groninger PvdA

De PvdA-fractie in de Groninger gemeenteraad heeft Els van der Weele gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Van der Weele volgt daarmee Julian Bushoff op, die vorige week bekend maakte de Groningse politiek te verlaten om Tweede Kamerlid te worden. Raadslid Joren van Veen wordt vice-fractievoorzitter van de PvdA Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Els van der Weele nieuwe fractievoorzitter Groninger PvdA
Els van der Weele nieuwe fractievoorzitter Groninger PvdA

Socialer, veiliger en eerlijker

Els van der Weele heeft niet lang hoeven nadenken over de vraag of ze fractievoorzitter wil worden: “Met deze PvdA-fractie zal ik de stevige koers die we ingezet hebben voortzetten. Ik ga optimaal inzetten op bestaanszekerheid. Zeker in deze tijd waarin we zien dat mensen het moeilijk hebben, zich onveilig voelen door aardbevingen, financiële problemen hebben, moeite hebben een goede woning te vinden en we ook veel eenzaamheid en onveiligheid zien, is sociaal democratische politiek hard nodig.”

Ervaring en know-how

Volgens PvdA-lijsttrekker en wethouder Carine Bloemhoff kiest de fractie met Els van der Weele voor iemand met ervaring en politieke know-how: “Als raadslid maakt ze zich sterk voor armoede preventie en inkomen, emancipatie, diversiteit en veiligheid van vrouwen. Maar ook als kundig voorzitter van talloze commissievergaderingen heeft ze zich meer dan bewezen. Ik weet zeker dat ze het erg goed gaat doen.” 

Afzwaaiend fractievoorzitter Bushoff is blij met zijn opvolger en heeft er alle vertrouwen in: “Als raadslid en vicefractievoorzitter heeft ze zich al bewezen en bovendien is Els een supervrouw die het gegund is en goed gaat doen.”

Woordvoerder Rico Tjepkema zal de vrijgekomen raadszetel voor de PvdA innemen.