Nieuws

EOD ontmantelt handgranaat, die onder auto in Paracelsusstraat lag

De Explosieven Opruimingsdienst heeft maandagmiddag een echte handgranaat ontmanteld, die onder een auto in de Paracelsusstraat lag. Dat meldt de politie.


Leestijd: 1 minuut

Politie: onderzoek naar handgranaat nog in volle gang
Politie: onderzoek naar handgranaat nog in volle gang

De politie kreeg maandagochtend rond 10.00 uur een melding van een vreemd voorwerp onder een auto. Daarop is een explosievenverkenner van de politie ingezet om het voorwerp te beoordelen. Het voorwerp leek op een handgranaat en dat vertrouwde de explosievenverkenner niet. Hij schakelde daarom de EOD in. 

De EOD arriveerde even voor twaalf uur. Een medewerker heeft in een bompak onderzoek gedaan bij de auto. Zo is er een röntgenfoto van het voorwerp gemaakt en uit onderzoek bleek dat het om een echte handgranaat gaat. Het explosief is met succes ontmanteld, zo laat de politie weten. 

De politie is een onderzoek gestart. Zo wordt het explosief onderzocht op sporen. Het is nog niet duidelijk door wie en waarom de handgranaat onder de auto is geplaatst. 

De actie van de EOD kon rekenen op flink wat omstanders. De auto werd echter met schermen uit het zicht gehouden. De straat is afgezet en enkele woningen zijn ontruimd. “Wij hebben goed contact met de omwonenden en zorgen dat zij weten wat zij moeten doen om veilig te blijven”, aldus de politie.