Nieuws

Ere-penning gemeente Groningen voor Jason Dourisseau

Burgemeester Koen Schuiling heeft zaterdagavond de ere-penning van de gemeente Groningen uitgereikt aan Jason Dourisseau. Dat gebeurde bij zijn afscheid van Donar. (Foto’s:  Rieks Oijnhausen).


Leestijd: 1 minuut

Ere-penning gemeente Groningen voor Jason Dourisseau
Ere-penning gemeente Groningen voor Jason Dourisseau

Jason Dourisseau nam na tien seizoenen officieel afscheid van Donar, na afloop van de thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Dourisseau kwam voor het laatst in actie in het voorjaar van 2020, toen de competitie werd afgebroken wegens Corona. Na een lange periode van beperkingen was het volgens Donar nu tijd voor een waardig afscheid in MartiniPlaza.

In het bijzijn van familie en basketbalvrienden werd Jason uitgenodigd op de vloer voor de afscheidsceremonie en blikte hij samen met de fans uitgebreid terug op zijn loopbaan.

Tussen 2009 en 2020 won Jason Dourisseau maar liefst elf hoofdprijzen bij Donar. Andere cijfers over zijn loopbaan zijn eveneens indrukwekkend. In 514 wedstrijden kwam hij in totaal 13.746 minuten in actie voor Donar. Hij zette 5442 punten, 2459 rebounds, 1001 assists en 751 steals in de boeken.