Nieuws

Extreme hitte in internationale studentenflat Groningen

De temperatuur in de studentenflat NIDO bij de Reitdiephaven liep gisteren op tot meer dan veertig graden. Het betreft een flat voor internationale studenten. De studenten konden het niet volhouden in de flat en moesten het gebouw verlaten.


Leestijd: 1 minuut

Buitenlandse studenten willen maatregelen tegen extreme hitte Reitdiepflat
Buitenlandse studenten willen maatregelen tegen extreme hitte Reitdiepflat

De flat, eigendom van de Belgische firma Xior,  telt zevenhonderd appartementen. Een 18-jarige bewoner laat vandaag in het Dagblad van het Noorden weten dat de flat een ware broeikas is. Gistermorgen om half twaalf was de temperatuur opgelopen tot 44,8 graden, en soms zou de temperatuur zelfs de 50 graden bereiken.

Om de hitte te overleven heeft de student zelf een draagbare airconditioner gekocht voor 400 euro. Toch blijft het te warm en daarom gaat hij in de zomermaanden maar bivakkeren bij zijn ouders.

Een woordvoerder van het Belgische Xior laat weten dat er 5 klachten zijn binnen gekomen over de extreme hitte. “Ik heb wel meegekregen dat het warm is. We onderzoeken wat we er aan kunnen doen”, aldus countrymanager Cremers tegen het Dagblad van het Noorden.