Nieuws

Facebook weigert 'naakte' advertentie Groningse beeldhouwer

Een advertentie voor een workshop van de Groningse beeldhouwer Eddy Roos is geweigerd door Facebook. Reden: er zou teveel bloot te zien zijn.


Leestijd: 1 minuut

Facebook weigert 'naakte' advertentie Groningse beeldhouwer
Facebook weigert 'naakte' advertentie Groningse beeldhouwer

In de gewraakte advertentie foto’s van beelden en tekeningen van naakte modellen te zien, zo meldt de Klassieke Academie voor beeldende kunst vrijdag. De Academie kreeg een standaard mailtje van Facebook met de mededeling dat de post te seksueel getint was.

Het is niet de eerste keer dat een post van de Klassieke Academie geweigerd wordt. Eind vorig jaar gebeurde hetzelfde met een advertentie voor deeltijdstudies van de Academie, waarin ook beeldbouwwerken en tekeningen van naakten waren te zien.

De Academie noemt het Amerikaans Facebook een ‘cultureel probleem in Europa’.  ‘Aan die kant van de oceaan spatten de bloedbaden tijdens het kinderuurtje van het scherm, maar de natie raakt ontredderd wanneer de tv een blote vrouwenborst toont. Maar we zijn hier in Europa en daar liggen de waarden omgekeerd. Hier houden we niet van excessief geweld, des te meer van schoonheid’, aldus de Academie in een reactie.