Nieuws

FC Groningen gaat beginnen met vrouwenvoetbal

FC Groningen gaat na de zomervakantie van start met meidenvoetbal. De club start met een tweetal trainingsgroepen en binnen vier jaar verwacht ze een volwaardig eerste vrouwenselectie met voornamelijk regionale speelster te hebben. “Ook meiden kunnen gaan dromen van spelen in Euroborg”, zegt algemeen directeur Wouter Gudde.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen gaat beginnen met vrouwenvoetbal
FC Groningen gaat beginnen met vrouwenvoetbal

Gudde is vanaf zijn aanstelling bij de club in 2019 geïnteresseerd geweest in de mogelijkheid voor meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Groningen. “FC Groningen heeft een groot achterland met veel potentie, ook voor jonge meiden die voetballen.” 

Van de twee trainingsgroepen die gaan beginnen is er één voor speelsters onder de 12 jaar en één voor speelsters onder-13 tot en met onder-15. De opleiding moet het fundament gaan vormen voor een duurzame vrouwenvoetbalafdeling bij de club. “De meiden kunnen groeien door gebruik te maken van dezelfde topfaciliteiten als de jongens, en we werken met dezelfde leerlijnen. Uiteraard wel met oog voor de verschillende eigenschappen en kenmerken van vrouwen. We kunnen niet wachten om te starten.”