Nieuws

Festivals Hullabaloo en Paradigm afgelast na nieuwe maatregelen

De festivals Hullabaloo en Paradigm gaan dit jaar niet door. Reden is dat het kabinet nieuwe maatregelen voor eendaagse festivals heeft bekend gemaakt. Het maximum aantal toeschouwers van 750 mensen is voor beide festivals veel te laag.


Leestijd: 1 minuut

Festivals Hullabaloo en Paradigm afgelast na nieuwe maatregelen
Festivals Hullabaloo en Paradigm afgelast na nieuwe maatregelen

Vanaf 14 augustus mogen eendaagse festivals dus maar maximaal 750 mensen binnenlaten zonder vaste zitplaats. Voor zowel Hullabaloo als Paradigm geldt dat er duizenden tickets zijn verkocht. 

Paradigm zou plaatsvinden op 14 en 15 augustus op het Suikerunieterrein. Ze hadden bijna alle 12.000 kaarten verkocht. Hullabaloo stond gepland op 28 augustus in het Stadspark in Groningen. Het zou de tweede editie van het festival worden. Beide festivals worden verplaatst naar volgend jaar. 

Andere evenementen
Voor festivals zijn er nu vanaf 14 augustus strikte regels. Zo mag je dus 750 mensen ontvangen, zonder vaste zitplaats. Dat moet wel buiten gebeuren, of in een tent die aan vier zijden open is. Bezoekers moeten tevens beschikken over een vaccinatie- of testbewijs. Evenementen met vaste zitplekken kunnen doorgaan. Het lijkt er dan ook op dat Noorderzon door kan gaan, binnen de huidige plannen van de organisatie. 

Het is nog onzeker wat de gevolgen van de nieuwe maatregelen zijn voor de KEI-week. Ook zij hebben het normale programma al afgeschaald, maar het is de vraag of er feesten worden georganiseerd, waar maar 750 nieuwe studenten op af mogen komen.