Nieuws

Frontale botsing tussen bus en auto bij Paterswoldseweg in Groningen

Bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen zijn zondagochtend twee personen gewond geraakt. De bestuurders van een personenauto raakten bekneld na een frontale botsing met een lijnbus.


Leestijd: 1 minuut

Frontale botsing tussen bus en auto bij Paterswoldseweg in Groningen
Frontale botsing tussen bus en auto bij Paterswoldseweg in Groningen

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks vijf over elf. Op de kruising van de Paterwoldseweg met de Laan Corpus Den Hoorn kwamen door een nog onbekende oorzaak de personenauto en de lijnbus met elkaar in botsing. De hulpdiensten, waaronder twee brandweervoertuigen, drie ambulances en een traumahelikopter, kwamen massaal ter plekke.

De brandweer heeft één persoon uit zijn benarde positie moeten bevrijden. Hierbij werd gebruik gemaakt van speciaal redgereedschap. Zeker één persoon werd met onbekend letsel overgebracht naar het nabijgelegen Martini Ziekenhuis. Een andere inzittende van de personenauto raakte lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld aan zijn verwondingen.

De Forensische Opsporing Verkeer kwam ter plaatse om uitgebreid onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het verkeersongeval. Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat deze door een bergingsbedrijf weggesleept moesten worden. Rijkswaterstaat had ten tijde van het ongeval de kruising afgesloten voor het verkeer.

Foto's: RDB Producties