Nieuws

Gasunie investeert de komende tien jaar miljarden in energie-infrastructuur

De Gasunie gaat de komende tien jaar maximaal vier miljard euro investeren in energie-infrastructuur. De Gasunie ondertekent maandag 15 april contracten met zes aannemers over het onderhoud en beheer van bestaande aardgasleidingen en de aanleg van nieuwe leidingen voor onder andere waterstof, groen gas en CO2


Leestijd: 1 minuut

“Voor onze kernactiviteit, het transport van energie, investeren we grootschalig in de komende jaren”, zegt Janneke Hermes, CFO van Gasunie. “Daarom kiezen we voor langdurige strategische partnerschappen waarbij we gezamenlijk de uitdagingen aangaan, met aandacht voor veiligheid, circulariteit, biodiversiteit en de impact van ons werk op de omgeving.”

De verschuiving van aandacht van aardgas naar nieuwe energie zoals waterstof, CO2, groen gas en naar warmte vereist volgens de Gasunie een nieuwe benadering van inkoop en infrastructuur-ontwikkeling.

De focus van de investeringen zal voornamelijk liggen op het behoud van een veilig en betrouwbaar gasnetwerk. Met daarnaast nieuwe investeringen in leidingen vooral voor waterstof- en CO2-transport.