Nieuws

Geen Noorderzon; mogelijk kleinschalig alternatief

Na de persconferentie van dinsdag is de kogel definitief door de kerk: de stad moet het dit jaar zonder Noorderzon doen. Mogelijk komt er wel een kleinschalig alternatief.


Leestijd: 1 minuut

Geen Noorderzon; mogelijk kleinschalig alternatief
Geen Noorderzon; mogelijk kleinschalig alternatief

Noorderzon zou plaatsvinden van donderdag 13 tot en met zondag 23 augustus maar kan vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Een lichtpuntje is er ook: de komende tijd onderzoekt de organisatie van Noorderzon de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een kleinschalig zomerprogramma met lokale partners. Daarbij wordt rekening gehouden met wat er kan en mag binnen de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Na de persconferentie van dinsdag 12 mei wordt zo snel mogelijk meer bekend gemaakt over het eventuele zomerprogramma, zo meldt de organisatie. 

Algemeen directeur Femke Eerland: "Uiteraard willen we – zoals we met Noorderzon altijd graag doen – wèl iets bieden om naar uit te kijken. Er is zoveel moois wat nu ongezien, onbeleefd en onbeluisterd blijft. We hopen daar een goede en veilige manier voor te vinden en dat zal hoe dan ook geen festival zijn.”

De volgende festivaleditie van Noorderzon vindt volgend jaar plaats van 19 tot en met 29 augustus 2021.