Nieuws

Gemeente Groningen gaat fietsbewegwijzering aanpakken

De gemeente Groningen gaat in het voorjaar van 2024 aan de slag met de wegwijzers voor fietsers. Het gaat daarbij om de bekende palen met witte borden met rode letters. In totaal moeten er 400 wegwijzers worden geplaatst of aangepast. Het college vraagt hiervoor 325.000 euro extra aan de gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

Door de vele veranderingen in de afgelopen jaren, is de oude bewegwijzering niet meer actueel. Zo hebben bestemmingen als Zernike Campus, de P+R terreinen en de fietsenstallingen Grote Markt en Nieuwe Markt nog geen bewegwijzering. Net als nieuwe fietsroutes in de gemeente. Ook de doorfietsroutes naar onder andere Haren, Ten Boer, Zuidhorn en Winsum zijn nog onvoldoende bewegwijzerd.

In totaal gaat het om een investering van zes ton. De gemeente wil 250 bestaande wegwijzers voor fietsers aanpassen. Ook worden er zo’n 60 nieuwe wegwijzers geplaatst en 90 verwijderd. De gemeenteraad heeft hiervoor al eerder 275.000 beschikbaar gesteld bij de vaststelling van het Uitvoeringsprogramma Fiets 2019 – 2022. Door het grote aantal aanpassingen in combinatie met de fors gestegen prijzen van fietswegwijzers en palen (onder andere als gevolg van de oorlog in Oekraïne) blijken de totale kosten nu hoger.