Nieuws

Gemeente Groningen wil groot aftelmoment voor jaarwisseling - tot 10.000 bezoekers op Vismarkt

Het college van B&W is van plan een aftelmoment te plannen voor tijdens de jaarwisseling. Het plan is om een vuurwerkvrij evenement te organiseren op de Vismarkt. Dat laat het college weten aan de gemeenteraad. Het bestuur wil daarmee tussen de 6.000 en 10.000 bezoekers trekken. De plannen zijn nog onder voorbehoud vanwege eventuele coronamaatregelen.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente en hulpdiensten bereiden zich voor op jaarwisseling: “Vier oud en nieuw thuis”
Gemeente en hulpdiensten bereiden zich voor op jaarwisseling: “Vier oud en nieuw thuis”

Volgens de plannen komt er een lichtshow op de Vismarkt, en een podium met led schermen. Het programma met muziek zal van 23:00 tot 01:00 duren, met als hoogtepunt een lichtshow en aftelmoment. Verder zullen er vanaf de Martinitoren sterke, roterende lasers een licht- en lasershow bieden die van grote afstand te zien zal zijn. Met de plannen wil de gemeente een bijdrage leveren aan de Groningse, gezellige, verbindende, veilige en vuurwerkvrije jaarwisseling. 

“Omdat er dit jaar vanwege corona geen nieuwjaarsfeest/-receptie is, bieden we hierop ‘Groningse inhoud’”, laat het gemeentebestuur weten. “We denken daarbij bij aan Groningse hoogtepunten van het afgelopen jaar, een vooruitblik en de beste wensen van, al dan niet bekende, Groningers.” 

De eerste stap richting een groot jaarwisselingsevenement

In voorgaande jaren werd een relatief kort aftelmoment georganiseerd in onze binnenstad. Dit jaar zijn de plannen om een eerste stap te zetten in de richting van een groot jaarwisselingsevenement. Ook willen de gemeente toewerken naar een vuurwerkvrije toekomst.