Nieuws

Gemeente Groningen trekt brief over marktkramen in

Het college van B en W van Groningen heeft een brief ingetrokken die was gestuurd naar marktkooplieden in de binnenstad. In die brief staat dat de marktkooplieden hun kramen ’s avonds moeten verwijderen en dan ’s morgens weer kunnen opbouwen. Wethouder Carine Bloemhof heeft laten weten dat de brief onvolledig was en te snel en zonder haar medeweten was verstuurd. Ze wil eerst overleg met de Groningse bedrijvenverenigingen en ondernemers.


Leestijd: 1 minuut

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, is blij met het besluit van de wethouder. “Ik vind dat een logische beslissing. Als die brief niet compleet was, dan had deze niet verstuurd moeten worden. Nu deze is ingetrokken betekent dat ook dat er weer ruimte is om te overleggen met de ondernemers en bedrijvenverenigingen. Beter ten halve gekeerd dan te hele gedwaald, dus heel verstandig dat de brief is ingetrokken”.

Zoals gemeld stond er in de brief dat ondernemers die met een vaste kraam in de gemeente Groningen staan per 1 januari a.s. elke nacht hun kraam zouden moeten weghalen. De gemeente wil daarmee verrommeling in de openbare ruimte tegengaan. De maatregel geldt voor zo’n dertig ondernemers, die begin december met een brief op de hoogte waren gesteld.

Volgens Eric Bos is het voor ondernemers niet te doen om na een hele lange dag werken hun vaste kraam ’s avonds weer weg te halen. “We zijn blij dat we de zaak nu kunnen bespreken. Het is belangrijk dat als er beleid gemaakt wordt voor de binnenstad, dat je daar alle betrokkenen bij betrekt, en dus ook de ondernemers”, aldus Eric Bos.