Nieuws

Gezinsbode en andere huis-aan-huisbladen blijven bij uitgever NDC

De Groninger Gezinsbode en andere nieuws- en weekladen in Groningen en in de andere noordelijke provincies, blijven uitgegeven worden door de NDC.


Leestijd: 1 minuut

Gezinsbode en andere huis-aan-huisbladen blijven bij uitgever NDC
Gezinsbode en andere huis-aan-huisbladen blijven bij uitgever NDC

Onlangs kwam in het nieuws dat uitgever NDC zich wilde concentreren op het uitgeven van betaalde kranten zoals het Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant. Daarom ging NDC op zoek naar geschikte overnamekandidaten.

Het Friesch Dagblad meldt vandaag dat NDC terugkeert op haar schreden en van verkoop van de nieuws- en weekladen afziet. Volgens het artikel wilde NDC dat ook bij een nieuwe uitgever lokale journalistiek behouden zou kunnen blijven. Algemeen hoofdredacteur en directielid Evert van Dijk laat weten dat er zich zo’n twintig kandidaten gemeld: rijp en groen door elkaar. “Maar we hebben elkaar niet kunnen vinden onder de gestelde voorwaarden”, zegt hij.

Wel laat hij weten in gesprek te zullen gaan met burgemeesters in het Noorden die hadden laten weten het verdwijnen van huis-aan-huisbladen te betreuren. Volgens Van Dijk zou het dan wel helpen wanneer gemeenten kostendekkende tarieven voor gemeenteadvertenties in de weekbladen zouden willen betalen.