Nieuws

Gezondheidsorganisaties doen oproep aan kabinet: "bezuinig niet op gezondheid"

Meer dan 50 gezondheidsorganisaties en experts uiten in een brandbrief hun zorgen over de bezuinigingen van het kabinet Schoof op de preventieve gezondheidszorg en de impact hiervan op de volksgezondheid. Ook de GGD in Groningen ondertekende de brief


Leestijd: 1 minuut

Ondanks voornemens van het kabinet om preventie meer centraal te zetten, wordt er volgens de gezondheidsorganisaties aan de andere kant flink bezuinigd op preventie. Te veel vinden zij.

“De besparingen die de bezuinigingen op korte termijn lijken op te leveren wegen bij lange na niet op tegen de hogere zorgkosten en maatschappelijke en economische kosten die dit in de nabije toekomst zal veroorzaken”, André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland. “Als we niet meer investeren in onze gezondheid, dan blijven we dweilen met de kraan open.”

De organisaties en experts die de brief ondertekenden, roepen het kabinet dan ook dringend op om niet af te breken wat er de afgelopen jaren is opgebouwd, om de aangekondigde bezuinigingen terug te draaien en écht in te zetten op de gezondheid van Nederland.