Nieuws

GGD opent tweede testlocatie in stad

De stad Groningen heeft er vanaf dinsdag een tweede corona-testlocatie bij. De nieuwe locatie zit aan de Europaweg 8, in het voormalige Philips-gebouw. De testplek in het UMCG blijft nog tot 1 oktober in gebruik.


Leestijd: 1 minuut

GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen
GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen

Daarmee telt de provincie Groningen nu drie testlocaties. Behalve dus twee in de stad, zit er ook een in Veendam, aan de Schipperstraat. Het gaat hier om een teststraat: mensen kunnen in de auto blijven zitten voor de test.

De nieuwe testlocatie aan de Europaweg is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De coronatesten worden alléén op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de drukte op de locatie tot een minimum beperkt.

De ingang van de corona-testlocatie is aan de voorzijde van het voormalige Philips-gebouw (kant van Europaweg). Mensen die zich komen laten testen worden verzocht om alleen naar de testlocatie te komen.

Mogelijk komen er op termijn nog testlocaties bij: GGD Groningen is in overleg met enkele grotere gemeenten voor de vestiging van aanvullende locaties in het najaar.