Nieuws

Groen licht voor megasupermarkt Ter Borch

Na jarenlang gesteggel lijkt er dan nu toch eindelijk groen licht voor een grote supermarkt in de wijk Ter Borch. Een nipte meerderheid (12 voor, en 11 tegen) van de gemeenteraad van Tynaarlo stemde gisteravond voor.


Leestijd: 1 minuut

Groen licht voor megasupermarkt Ter Borch
Groen licht voor megasupermarkt Ter Borch

Er is al jaren gesteggel over de komst van een supermarkt in de wijk bij Eelderwolde. De gemeenteraad stemde in 2019 nog tegen de komst van een grote super, maar de Raad van State bepaalde vervolgens dat de raad het besluit niet goed onderbouwd had.

Dinsdag werd er opnieuw gestemd over de nieuwe plannen. Dat gebeurde in een extra raadsvergadering. Nog steeds bleek de raad verdeeld: 12 raadsleden stemden voor, en 11 tegen.

Het gaat in de plannen om een supermarkt van maximaal 3.000 vierkante meter groot. De beoogde plek terrein komen naast het schoolgebouw van CKC De Rietzanger.

Volgens RTV Drenthe is de kans groot dat de Raad van State zich opnieuw over de kwestie zal moeten buigen. Verschillende omwonenden lieten eerder al aan de regionale omroep weten het er niet bij te laten zitten als de raad akkoord zou gaan.