Nieuws

Groepje jeugdige straatrovers slaat twee keer toe

Een groepje van zes jongens heeft maandagavond mogelijk twee straatroven gepleegd. Op het Waterland werden twee minderjarige jongens beroofd van hun mobiele telefoons, en op het Koerspad is een jongen beroofd van een sieraad. Ook hij was ingesloten door een groepje van zes, zo meldt de politie.


Leestijd: 1 minuut

Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed
Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed

Rond 20.00 uur werden de twee minderjaroge jongens ingesloten door een groepje jongeren, die hin telefoons weggristen. De jongens alarmeerden de politie, die direct met meerdere eenheden de omgeving afzocht.

Daarbij troffen zij op het fietspad van het Koerspad een minderjarige jongen die verklaarde zojuist beroofd te zijn van een sieraad. Ook hij was ingesloten door een groepje van zes, maar werd ook nog bedreigd met een mes. Het vermoeden bestaat dat het om dezelfde groep gaat die eerder de jongens van hun telefoon beroofde.

Het groepje van zes bestond uit jongens van ongeveer 18 jaar. Zij hebben witte, getinte en donkere huidskleuren, waren in het zwart gekleed (waaronder kleding van het merk The North Face) en droegen allemaal verschillende kleuren mondkapjes. Ook droegen zij heuptasjes. Ze verplaatsten zich op fietsen.

De politie heeft dezelfde avond een burgernetmelding uitgedaan, waar een aantal interessante tips uit naar voren kwamen. Ook namen worden genoemd. Die informatie wordt momenteel onderzocht. Daarnaast onderzoekt de politie of er camerabeelden zijn waarop de verdachten te zien zijn.