Nieuws

Groningen heeft eerste ‘puzzelbank’ van Nederland

In Groningen, bij Musjes kinderwinkel & Café, is de eerste ‘puzzelbank’ van Nederland geopend. Puzzelaars kunnen hier hun gebruikte puzzels omruilen voor een andere.


Leestijd: 1 minuut

Groningen heeft eerste ‘puzzelbank’ van Nederland
Groningen heeft eerste ‘puzzelbank’ van Nederland

Sinds de coronacrisis is Nederland massaal aan het puzzelen geslagen. Dit met als gevolg dat de puzzelfabrikanten de vraag maar amper kunnen bijbenen.

Omdat er weinig mensen zijn die dezelfde puzzel twee keer maken, en er dus veel puzzels ongebruikt in de kast blijven liggen, kwam Musetta Blaauw van Musjes kinderwinkel & Café op het idee van een puzzelbank.

“Wij bieden mensen aan om de puzzels die zij al eerder gemaakt hebben te komen inwisselen voor een ‘nieuwe’ die door iemand anders is ingebracht”, vertelt Blaauw. “Wanneer mensen met een puzzel naar de winkel komen, krijgen ze meteen een wisselexemplaar mee vanuit de Puzzelbank” Bij de puzzel zit ook een reisdagboekje. “Zo kun je zien welke reis de puzzel aflegt.”

Oproep voor alle (spellen)winkels zich aan te sluiten bij de Puzzelbank

Met de Puzzelbank hoopt Blaauw dat mensen de winter door kunnen puzzelen en dat het mensen stimuleert naar de lokale spellenwinkels te blijven komen. “Het zou mooi zijn als dat in heel Nederland gaat gebeuren. Daarom kan er vanuit elke stad of dorp een winkel, dorpshuis, café of bibliotheek zich aanmelden als lokale Puzzelbank.” Musjes Kinderwinkel stelt het concept gratis beschikbaar en verzamelt alle Puzzelbanken op de website www.puzzelbank.nl.

Musjes Kinderwinkel

Musjes Kinderwinkel is een eigenwijze kleurrijke winkel gevestigd in de Zwanestraat – de leukste winkelstraat van Nederland – en heeft ook een webwinkel waar het product “Puzzelbank” aan te schaffen is. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Groningen te komen om een puzzel te ruilen mogen hun puzzel(s) opsturen en Musjes Kinderwinkel stuurt dan hetzelfde aantal puzzels retour.