Nieuws

Groningen krijgt eigen streekbroodje: broodje Grunn

Groningen krijgt binnenkort een eigen streekbroodje: Broodje Grunn. Het broodje wordt samengesteld met uitsluitend ingrediënten van Groningse bodem. Het is de bedoeling dat het broodje straks te vinden is op de menukaarten van Groningse horecazaken, cateraars en publieke instellingen.


Leestijd: 1 minuut

Andere provincies hebben al een ‘eigen’ broodjes, zoals het Rotterbammetje, Broodje Nimma en Broodje Boppe, maar in Groningen ontbrak het daar nog aan.

Het broodje wordt de komende weken ontwikkeld. Dat gebeurt in samenwerking met meerdere partijen, zoals lokale ondernemers, de gemeente Groningen en studenten van de Hanze en Noorderpoort. Vijftig studenten van de bakkersopleiding van Noorderpoort werken in drie dagen aan het eerste recept: ze gaan onder andere op bezoek bij een boer, een molen en een bakkerij. Tijdens de Promotiedagen in november volgt een hackathon waarin het broodje dan verder wordt verfijnd.

Het initiatief voor het broodje komt van BBENG uit Groningen. Deze organisatie zet zich in voor het versnellen van transities in Noord-Nederland. Samen met onder andere Hanze, Noorderpoort en gemeente Groningen zetten zij de eerste stap voor de ontwikkeling van het Broodje Grunn.