Nieuws

Groningen krijgt volgend jaar compleet nieuwe feestverlichting

De stad Groningen ligt er stralend bij momenteel. Wie geniet van de huidige feestverlichting moet maar snel wat extra foto’s maken, want volgend jaar krijgt Groningen compleet nieuwe feestverlichting. Zo zal ook de feestverlichting in de Ebbingestraat op bovenstaande foto van Jan Buwalda, worden vervangen, net als in meer dan twintig andere straten.>>


Leestijd: 1 minuut

Extra koopavonden rond Sinterklaas en Kerst
Extra koopavonden rond Sinterklaas en Kerst

‘Dat er nieuwe feestverlichting komt heeft te maken met de contracten. Daarin is afgesproken dat eens in de vijf jaar de feestverlichting wordt vervangen. We zijn nu al begonnen met het aanvragen van offertes voor volgend jaar’, zo  vertelt Louis van der Tuin van het bedrijf HLPromotions. Hij zorgt er – in opdracht van de Groningen City Club – samen met collega Erwin van den Bergh van Erwin Showtechniek voor dat er ieder jaar weer fraaie feestverlichting komt. En zo zorgen ze er dus ook voor dat er volgend jaar nieuwe feestverlichting komt.

‘De Groningen City Club spant zich er erg voor in om de stad aantrekkelijk te maken, en daar hoort de feestverlichting ook bij. Het is wel de bedoeling dat de feestverlichting afwisselend blijft, en vandaar dus de afspraak dat de verlichting om de zoveel jaar wordt vervangen door de leveranciers’, vertelt Van der Tuin. Hij overlegt behalve met de Groningen City Club als opdrachtgever, ook met de gemeente Groningen en de leveranciers, zodat de verlichting ieder jaar weer een feestje is om naar te kijken.

‘Hoe de feestverlichting er volgend jaar uit komt te zien, dat weten we nog niet. Het kan alle kanten op: óf heel klassiek, óf heel modern, of iets daar tussenin. Ik vind het spannend om de offertes straks af te wachten. Ik kan me nu dus al verheugen op volgend jaar, ik ben heel benieuwd! ’, aldus Louis van der Tuin.

In totaal zijn er drie leveranciers die offertes uitbrengen voor verlichting voor meer dan 25 winkelstraten van Groningen, dus het wordt nog een hele klus.

Foto: Jan Buwalda
Foto: Jan Buwalda