Nieuws

Groninger Museum veilt replica appartement Rolling Stones (inclusief vuile vaat en oude kranten)

Bijzondere objecten uit de expositie van de Rolling Stones, waaronder de giga-tong die nu nog op de Museumbrug staat, worden in januari door het Groninger Museum geveild. Topstuk van de veiling is de kopie van appartement op Edith Grove waar Mick Jagger, Keith Richards en Brian Jones in hun jonge jaren woonden. Vieze vaat, oude kranten, restanten van eten en smerige keukenkastjes: de koper krijgt het er allemaal bij.


Leestijd: 1 minuut

Niet alleen de voltallige inboedel van het appartement, ook de grote lichtsculptuur van de Stones gaat onder de veilinghamer. Liefhebbers kunnen ook bieden op de gouden plaat die Universal Music uitgaf ter ere van de meer dan 20.000e verkochte exemplaren van het album Hackney Diamonds. De plaat, waar er slechts twee van zijn uitgegeven, hangt momenteel in het Groninger Museum. Verder worden onder andere ook de levensgrote cartoonpoppen van de bandleden, ontworpen door de bekende striptekenaar Typex, geveild.

De expositie Unzipped is nog tot en met 21 januari te zien. De online veiling start al eerder, op 3 januari. Er kan geboden worden tot maandag 15 januari, 20.00 uur.