Nieuws

Groninger VVD wil campings eerder open

Campings die nu al aan de coronaregels voldoen, moeten eerder open kunnen. Daarvoor pleit de Groninger VVD-Statenfractie. Aanvankelijk mochten de toiletvoorzieningen op campings pas open op 1 juli maar dat is nu vervroegd naar 15 juni. Volgens de VVD kan er nog wel een schepje bovenop, op voorwaarde dat campings aan alle regels voldoen.


Leestijd: 1 minuut

Groninger VVD wil campings eerder open
Groninger VVD wil campings eerder open

Wat de VVD betreft is er geen enkele reden meer om nog tot 15 juni te wachten. “Elke dag dat het sanitair niet open kan, kost deze ondernemers veel geld en kunnen toeristen niet optimaal genieten van onze mooie provincie”, zegt Statenlid Madà Miesen.

“Het verplicht sluiten van de toiletvoorzieningen was een zware klap voor deze sector. In het afbouwen van de beperkingen rondom het coronavirus staan de betrokken ondernemers nu te trappelen om de deuren te openen en toeristen te verwelkomen. Dit is belangrijk voor de bedrijven zelf, de werkgelegenheid en het herstel van de economie in Groningen."

Voorwaarde voor het openstellen van de voorzieningen is dat de bedrijven wel goede protocollen hanteren en voldoen aan de eisen van het RIVM. Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering inmiddels aangepast aan deze richtlijnen en zijn er helemaal klaar voor, zegt de VVD. “Toiletgebouwen zijn aangepast, schoonmaakroosters liggen klaar en gebouwen en recepties zijn aangepast.”

De liberalen roepen dan ook de Veiligheidsregio Groningen op, om bedrijven die kunnen aantonen al aan de RIVM-richtlijnen te voldoen, nu al toestemming te geven om hun sanitaire voorzieningen open te stellen.