Nieuws

Groningers houden hart vast om dreigende nieuwe lock-down

Veel inwoners van Groningen maken zich grote zorgen om een mogelijke nieuwe, strenge lockdown. Met name voor ondernemers in de horeca, voor de culturele sector, de evenementensector, de bibliotheken en winkels zou dat opnieuw een hele zware klap zijn. Ook voor studenten, jongeren, scholieren en hun ouders zou dat opnieuw een bittere pil zijn.


Leestijd: 1 minuut

Groningers houden hart vast om dreigende nieuwe lock-down
Groningers houden hart vast om dreigende nieuwe lock-down

“Ik baal hier goed van. Ik zie er enorm tegenop als alles weer dicht gaat”. Of: “Tjee, dit zag ik niet aankomen”, waren vanmorgen enkele reacties.

De NOS meldt vandaag in elk geval dat het Outbreak Management Team het kabinet heeft geadviseerd een strenge lockdown in te stellen om de opmars van de omikronvariant af te remmen. De deskundigen van het OMT willen dat vrijwel alles sluit: alleen de essentiële winkels zoals supermarkten zouden open mogen blijven.

Het is nu dus afwachten op de persconferentie zaterdag van het kabinet.

“Met lichtsnelheid”

De BBC meldt vanmorgen dat men zich elders in Europa ook grote zorgen maakt. In Frankrijk laat de premier weten dat de nieuwe omicron-variant zich verspreidt “met de snelheid van het licht”.

In Engeland werden gisteren 15.000 Omicron gevallen geregistreerd.

De vraag waar Nederlandse autoriteiten, en die in andere landen, voor staan is hoe gevaarlijk de nieuwe Omicron variant nu eigenlijk is.

Daarover schrijft de BBC:

“We hebben te maken met een variant waar we nog lang niet alles over weten, er zitten nog grote gaten in onze kennis. Maar de les van de pandemie tot nu toe is dat je niet altijd kunt wachten tot je alle antwoorden hebt”.