Nieuws

Groningse ondernemers starten campagne voor ambtenaar Lian de Boer

Groningse ondernemers zijn een campagne gestart om Lian de Boer van de gemeente Groningen ‘Ambtenaar van het jaar’ te maken. Om zoveel mogelijk mensen te bewegen op Lian te stemmen is er een speciale website gelanceerd, en langs de A28 bij Assen stond op een grote led wall een oproep: "Maak Lian de Boer Ambtenaar van het Jaar!"


Leestijd: 2 minuten

Groningse ondernemers starten campagne voor ambtenaar Lian de Boer
Groningse ondernemers starten campagne voor ambtenaar Lian de Boer

De verkiezing is een initiatief van Publiek Denken. Ambtenaren die in aanmerking komen hebben een bijzondere prestatie geleverd dan wel een bijzonder verhaal. De verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Vorig jaar won Jolanda van Tongeren, Strategisch adviseur business accounting van de gemeente Almere.

Publieksprijs

Voor de wedstrijd zijn 100 ambtenaren genomineerd, op wie kan worden gestemd. Vervolgens worden er twaalf finalisten gekozen die in gesprek gaan met een jury. De jury bepaalt de winnaar, maar de ambtenaar met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs.

Ondernemers in Groningen zijn lovend over Lian, van wie vaak wordt gedacht dat ze ondernemer is, en geen ambtenaar. “Lian is de ondernemer onder de ambtenaren, het gaat altijd net iets beter als Lian er bij is, scherp, niet te snel tevreden, en altijd een ‘kom op jongens, dit kan beter!’”, zo omschrijft Jeroen Bos, woordvoerder en Navigator Bossers & Cnossen.

“Oog voor de publieke zaak”

“Lian is een verfrissende brok energie zonder dat het drammerig wordt”, zo zegt Marco de Jong, oa Founder Noordelijke Online Ondernemers. “Ze heeft oog voor de publieke zaak, een passie voor de regio en bewaakt nut en doel van de investeringen in geld en tijd die ergens vanuit de gemeente in wordt gestoken. Alsof het haar eigen geld en energie is. Ze is resultaatgericht, streeft altijd naar draagvlak maar zorgt er altijd voor dat dingen concreet worden. Hoewel ze in ieder bedrijf direct een grote meerwaarde zal zijn hoop ik dat ze de publieke zaak nog lang op deze manier blijft dienen!”

Klaas Holtman, voorzitter van bedrijvenvereniging WEST omschrijft Lian als opgewekt en doelgericht. “Met één been stevig verankerd binnen Economische Zaken en de Gemeente Groningen, met het andere been dichtbij de startups en bedrijven waar ze projecten mee organiseert. Als secretaris van de Economische Koepel, als public lead binnen Founded in Groningen en de Digital Office staat ze haar vrouwtje maar ook straalt ze als presentator op heet podium tijdens Start Up in Residence. Het is maar een kleine bloemlezing van een veelzijdig mens.”

De speciale website voor Lian de Boer, waar je ook je stem uit kunt brengen, is hier te vinden.