Nieuws

Groningse studenten Alfa-college overhandigen maquette aan Eelde

Op Groningen Airport Eelde (GAE) is vandaag een maquette onthuld die het beoogde waterstof-ecosysteem van de luchthaven op schaal toont. Studenten Technicus Engineering van het Alfa-college hebben deze maquette ontworpen en gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Groningse studenten Alfa-college overhandigen maquette aan Eelde
Groningse studenten Alfa-college overhandigen maquette aan Eelde

Het schaalmodel toont hoe groene stroom van het bestaande zonnepark op GAE omgezet wordt in waterstof en hoe het vervolgens wordt opgeslagen, gedistribueerd en afgenomen op de luchthaven.

De maquette werd onthuld tijdens de Lenteborrel op Groningen Airport Eelde. De bijeenkomst stond in het teken van duurzame luchtvaart. Diverse sprekers zoals Tim ten Velde van Stichting Duurzaam Vliegen en Carlo van de Weijer van TU Eindhoven deelden hun visie op dit onderwerp.

“We zijn blij dat Groningen Airport Eelde ervoor kiest om de samenwerking te zoeken met het onderwijs uit de regio. Dit project gaf onze techniekstudenten de kans om mee te denken over, mee te doen en leren van innovaties op het gebied van energietransitie”, zegt Astrid Boogers, opleidingsmanager Techniek bij het Alfa-college. “Tijdens de realisatie hebben onze studenten zich verdiept in de rol die dat thema in de luchtvaart gaat spelen. Bij het bouwen van de maquette leerden de studenten hoe ze waterstof, elektro- en besturingstechniek kunnen toepassen.”

Groningen Airport Eelde is blij met de maquette. “Deze kwalitatief hoogwaardige maquette maakt de ambities voor het waterstof-ecosysteem visueel inzichtelijk en is daardoor zeer waardevol”, vindt Jonas van Dorp, manager Aviation Marketing & Development. “Het past goed bij onze brede samenwerking met het Alfa-college en binnen ons programma NXT Airport. We zijn de studenten en de docenten zeer dankbaar.”