Nieuws

Groot feest bij oplevering vernieuwde Grote Markt Groningen

Groningen maakt zich op voor een groot feest op 1 juni volgend jaar. Dan willen gemeente en ondernemers het feit vieren dat de vernieuwingen van de Grote Markt zijn afgerond en dat de nieuwe Grote Markt officieel wordt opgeleverd. De markt telt dan veel meer bomen en ook een waterpartij.


Leestijd: 1 minuut

Hoe dat feest er precies uit komt te zien is nog niet bekend, daarover vinden nog besprekingen plaats. “Maar ga er maar vanuit dat het echt groots zal worden, een spetterend feest voor álle Groningers, want hún huiskamer is dan eindelijk af”, zo vertelde gisteravond Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club tijdens een Algemene Ledenvergadering.

Eén van de onderdelen waaraan wordt gedacht is het organiseren van een grote gezamenlijke maaltijd op de Grote Markt. Volgens Eric Bos moet het vooral ook een feestje worden voor mensen uit alle delen van de gemeente Groningen, en dus niet alleen voor mensen uit de binnenstad. “Daarom wordt er ook al gedacht aan vervoer met bussen uit alle wijken”.

Het jaar 2024 wordt ook in een ander opzicht nogal feestelijk voor Groningen omdat dan ook de zuidelijke ringweg wordt opgeleverd. Ondernemers stelden voor om dan een grote marathon te organiseren over de ringweg op de laatste dag dat dat nog mogelijk is, maar daar voelde de gemeente niets voor.