Nieuws

Grote inzamelingsactie in Groningen van spellen, puzzels en knutselspullen

Kledingbank De Zeecontainer vraagt Groningers om spellen, puzzels en knutselspullen in te brengen. De spullen worden vervolgens thuis bezorgd bij mensen met een minimaal inkomen in de gemeente Groningen. Het inzamelpunt is bij De Zeecontainer aan de Ulgersmaweg 141-3.


Leestijd: 1 minuut

Grote inzamelingsactie in Groningen van spellen, puzzels en knutselspullen
Grote inzamelingsactie in Groningen van spellen, puzzels en knutselspullen

Vrijwilligers en studenten gaan de materialen bezorgen. Andere partijen werken mee aan de logistiek, de marketing en het vinden van mensen die graag spullen willen hebben. De actie – onder de naam THUIS SPELEN – krijgt ondersteuning van Omarm Groningen, jongerennetwerk Stadshelden Groningen, studenten van het Alfacollege en Hanzehogeschool, de Stadjerspas en brugfunctionarissen. Geld doneren aan THUIS SPELEN kan ook.

De oproep is een initiatief van Natascha Snoek van De Zeecontainer. Snoek: ‘In deze bijzondere tijd waarin iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven, is het belangrijk om leuke dingen te doen. Vooral voor de kinderen, natuurlijk. En ik merk dat mensen met een kleine beurs ook willen puzzelen, spelletjes doen of knutselen met de kinderen. Daarom is ons idee om spellen, puzzels en knutselspullen in te zamelen. Het zou geweldig zijn als we heel veel ophalen en kunnen bezorgen. Zo kan iedereen lekker thuis spelen.’

Nieuwe en gebruikte materialen voor THUIS SPELEN kunnen ingeleverd worden bij De Zeecontainer aan de Ulgersmaweg 141-3, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Lukt langskomen niet, dan wordt het thuis opgehaald na een telefoontje 06-1086 4755 of email: thuis.spelen050@gmail.com.

Meer informatie staat ook op dezeecontainer.nl, omarmgroningen.nl en stadsheldengroningen.nl en op sociale media facebook.com/Thuis.spelen050 en Twitter @spelen050.