Nieuws

GSB: gratis collegejaar voor álle studenten

De Groninger Studentenbond (GSb) pleit ervoor dat alle studenten, ter compensatie van de coronacrisis, een jaar collegegeldvrij studeren én een extra jaar studiefinanciering krijgen.


Leestijd: 1 minuut

Studentenpartij en ChristenUnie: extra studieplekken in lege faculteiten
Studentenpartij en ChristenUnie: extra studieplekken in lege faculteiten

De studentenbond stelt dat elke student keihard getroffen wordt door de coronacrisis, en eist ‘grootschalige compensatie’. “We zijn op enorme schaal in de knel gekomen met bijbaantjes en zitten op het randje van de mentale afgrond. Alle studenten hebben recht op serieuze compensatie voor het afgelopen jaar,” zegt Marinus Jongman, voorzitter van de GSb.

Volgens de studentenbond hebben studenten het afgelopen jaar te maken gehad met grootschalig inkomensverlies, zijn ze erg ontevreden over het online onderwijs en missen ze ruimte voor zelfontwikkeling. Ook ondervinden studenten een dramatische toename van mentale problemen, zo zegt de GSb. Een gratis studiejaar is volgens de studentenbond essentieel om studenten op passende wijze te compenseren en om aan de deceptie van studenten over het afgelopen jaar tegemoet te komen.