Nieuws

Guns N’ Roses volgend jaar naar Stadspark

De legendarische rockband Guns N’ Roses komt op 23 juni volgend jaar naar het Stadspark in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Guns N’ Roses volgend jaar naar Stadspark
Guns N’ Roses volgend jaar naar Stadspark

Het concert, dat deel uitmaakt van hun Europese tour, trapt af met special guest en Grammy Award winnaar Gary Clark Jr. De kaartverkoop start vrijdag 9 april om 10.00 uur via Ticketmaster.

De comeback van Guns N’ Roses in 2016 ging gepaard met een uiterst succesvolle wereldtournee die in 2017 en 2018 ook Nederland aandeed. De Amerikaanse band streek toen met de Not In This Lifetime Tour neer in het Nijmeegse Goffertpark, waar ze hun langste concert ooit speelden. Vandaag, op dinsdag 6 april, kondigt Guns N’ Roses de verplaatsing van hun komende Europese tour aan, inclusief een aantal nieuwe data en hun terugkeer naar Nederland.
 
Sinds de oprichting in 1985 heeft Guns N’ Roses een cruciale rol gespeeld binnen de rockscene. Debuutplaat Appetite for Destruction uit 1987 (met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd het best verkopende Amerikaanse debuut ooit) hield de hele rockwereld in zijn greep. In 1991 bezetten de zevenvoudig platina albums Use Your Illusion I en Use Your Illusion II direct na release de eerste twee plaatsen van de Billboard Top 200. Ook na het verschijnen van het veelgeprezen Chinese Democracy in 2008 heeft Guns N’ Roses overal ter wereld uitverkochte shows gespeeld en festivals geheadlined.
 
Met zes studioalbums op zak is Guns N’ Roses een van de belangrijkste en invloedrijkste acts in de muziekgeschiedenis en met legendarische liveoptredens weten ze miljoenen fans over de hele wereld aan zich te binden.