Nieuws

'Hakmaniak' in Beijum heeft het voorzien op bomen

Een onbekende is ’s nachts in de wijk Beijum actief met het omzagen of omkappen van bomen.


Leestijd: 1 minuut

'Hakmaniak' in Beijum heeft het voorzien op bomen
'Hakmaniak' in Beijum heeft het voorzien op bomen

‘Er loopt een gestoord figuur rond in Beijum met een zaag die hier ’s nachts bomen vernielt’, zo meldt het blogspot Beijumnieuws. Dat is een blog met nieuws over Beijum van wijkbewoner Johan Fehrmann.

In de nacht van maandag op dinsdag (gisternacht) werden bomen omgezaagd in een parkje bij het hondenveld achter de Bottemaheerd. Er werden toen meerdere bomen omgezaagd, waaronder ook een hele oude pruimenboom.Een volslagen krankzinnige idioot loopt 's nachts met een zaag door #Beijum om bomen om te zagen’, aldus een tweet van Ferhrmann.

Het is niet voor het eerst dat er bomen worden omgezaagd in dit deel van de stad. In juni vorig jaar was er ook al een melding van het doorzagen van een boompje langs het koerspad. En in 2016 werden er bomen omgehakt in recreatiepark Kardinge.

Overigens moeten niet alleen bomen het ontgelden. Want op 27 maart meldt Fehrmann op Beijumnieuws dat ook een welkomstbord op Natuurspeelplaats Oerrr te Kardinge werd beschadigd.Een of andere Lul de Behanger heeft zes symbooltjes die informatie verschaften onzichtbaar gemaakt door er doorheen te krassen’, aldus Fehrmann, die geen blad voor de mond neemt.

Maar de meeste zorg gaat uit naar de bomen die door de onbekende worden omgezaagd. ‘De wijk staat prachtig in bloei, veel mensen genieten ervan, toch liep er afgelopen nacht een gestoord figuur met een zaag door de wijk om bomen te vernielen’.

Foto's en meer informatie: Blog Beijumnieuws

(Foto boven: archieffoto van Beijum/Wikipedia).