Nieuws

Halvering van aantal normale ziekenhuisopnames van coronapatiënten

Het aantal normale ziekenhuisopnames van corona patiënten is in Groningen in een week gehalveerd. De druk op de IC’s is echter nog wel onverminderd groot, maar dat is ook logisch omdat patiënten daar vaak voor langere tijd liggen. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Halvering van aantal normale ziekenhuisopnames van coronapatiënten
Halvering van aantal normale ziekenhuisopnames van coronapatiënten

Vrijdagochtend lagen er nog 26 coronapatiënten op een Gronings IC-bed. Een week eerder waren dat 28 patiënten. Op de reguliere corona-verpleegafdelingen daalden de cijfers behoorlijk snel. Er liggen nu in Groningen 23 coronapatiënten op een niet-IC-bed. Vorige week vrijdag waren dat er nog 49. 

In het hele Noorden liggen nu 135 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 60 op een IC-bed. Een week eerder waren dat er nog 182, waarvan 67 op de IC. Van het totale aantal patiënten zijn op dit moment 32 afkomstig uit een andere regio. 

Volgens het Acute Zorgnetwerk is het aantal besmettingen in de drie noordelijke provincies de afgelopen week met 25 procent afgenomen. Het besmettingscijfer van 160 besmettingen per 100.000 inwoners is onder het landelijke gemiddelde. Wel is het niveau nog steeds te hoog, zo vindt het zorgnetwerk. Positief is dat naar verwachting zo’n 30 procent van de noorderlingen is gevaccineerd met één of twee prikken.