Nieuws

Hoe ziet het er nu uit op de IC in het UMCG? (VIDEO)

Het zijn bijzondere tijden voor het UMCG in Groningen. Het ziekenhuis heeft tientallen patiënten met het coronavirus, waaronder ook een flink deel op de IC. Het ziekenhuis liet een filmpje maken door cameraman Martijn Pot en journalist Perrie Hoekstra. Het geeft een indringend beeld van hoe het er nu in het UMCG aan toe gaan.


Leestijd: 1 minuut

Op Groningse IC’s vechten nog altijd 56 coronapatiënten voor hun leven
Op Groningse IC’s vechten nog altijd 56 coronapatiënten voor hun leven

In de beelden wordt een kijkje genomen op de coronapolikliniek, de speciale verpleegafdeling, op het helidak, de normale IC en de plekken waarop nog nieuwe IC-bedden worden gerealiseerd. 

"De impact van de gevolgen van het nieuwe coronavirus op het UMCG is enorm", zo schrijft het UMCG in de beschrijving van de video. "Het brengt een hele eigen dynamiek met zich mee en vraagt heel veel flexibiliteit van onze medewerkers. Die doen dat met verve. Zo staat er binnen een paar dagen een nieuwe Corona polikliniek, worden vliegensvlug IC's gebouwd en zetten nieuw samengestelde teams van zorgprofessionals alles op alles om de beste zorg te verlenen aan patiënten met COVID-19. We maakten deze video, op woensdag 8 april 2020, om te laten zien hoe ze dit doen."

Beeld: screenshot uit filmpje UMCG