Nieuws

Holland Norway Lines wil favoriet worden voor reizen tussen Noorwegen en Europa

De Holland Norway Lines (HNL) heeft de ambitie om zich verder te ontwikkelen als voorkeursmethode voor reizen tussen Noorwegen en Europa, zowel voor vrije tijd als voor vracht. Om dat mogelijk te maken wil HNL de organisatie professionaliseren, en zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd in het directieteam.


Leestijd: 1 minuut

Sinds de start in april van dit jaar gaat het Holland Norway Lines voor de wind. Varend tussen Eemshaven en Kristiansand verbindt de route Noorwegen en het Europese vasteland op een efficiënte, comfortabele en duurzame manier. Het is een commercieel succes, dat in het eerste jaar bijna 190.000 passagiers zal bereiken.

Om verdere groei mogelijk te maken, heeft HNL nieuw eigen vermogen opgehaald bij bestaande aandeelhouders. Op die manier wil de ferrydienst de organisatie verder professionaliseren, het marktaandeel vergroten en de reiservaring voor de klanten blijven verbeteren. 

Daarnaast is Morten Aggvin recent benoemd tot de nieuwe CEO van Holland Norway Lines. Hij gaf sinds maart al leiding aan het Noorse deel van Holland Norway Lines, en wordt nu CEO van de gehele HNL-groep. De 41-jarige Aggvin heeft een lange ervaring in de scheepvaart, onder meer als CFO bij Viking Supply Ships.

Morten Aggvin neemt het stokje over van Bart Cunnen, die samen met Patrick America HNLoprichtte. Cunnen zal doorgaan als Managing Director van het Nederlandse deel van de organisatie, met focus op commerciële projecten. 

Wilbert Boneschansker is aangenomen als de nieuwe CFO. De toevoeging van Boneschansker zal de financiële afdeling binnen het bedrijf versterken en het bedrijf klaarstomen voor verdere groei. Boneschansker heeft gedurende zijn carrière verschillende CFO-functies gehad, waarvan de laatste zestien jaar bij Groningen Seaports.

Foto: Tim Kooren