Nieuws

Horeca langer open: “Goed begin, maar middernacht niet genoeg voor nachthoreca”

Het kabinet is van plan de openingstijd voor de horeca te verruimen. Nu moeten de restaurants en cafés nog om 22.00 dicht, maar volgens Haagse bronnen wil het kabinet in verband met de relatief gunstige ziekenhuiscijfers die maatregel versoepelen. Het precieze tijdstip staat nog niet vast, maar mogelijk geldt de verruiming tot middernacht.


Leestijd: 1 minuut

Horeca langer open: “Goed begin, maar middernacht niet genoeg voor nachthoreca”
Horeca langer open: “Goed begin, maar middernacht niet genoeg voor nachthoreca”

Roos Brinkman van Café Soestdijk in Groningen vindt de verruiming een goed begin, maar laat weten dat middernacht absoluut nog niet genoeg is. “Normaal gesproken ben ik minstens tot 03.00 open. Tot middernacht is niet voldoende.” 

De eigenaresse is van mening dat het land weer helemaal van het slot moet. Ze overweegt om zaterdag aan de protestactie van de nachthoreca mee te doen, die van plan zijn om dan open te gaan uit protest tegen de geldende coronamaatregelen. “Ik hou nog even in de gaten in hoeverre er gehandhaafd gaat worden, maar ik sta er in elk geval wel voor open.” 

Ook Arianne Vreeburg, eigenaresse van café De Toeter, hoopt op ruimere openingstijden dan middernacht. “We hopen natuurlijk dat we gewoon weer onbeperkt open mogen. Al zouden we al wel heel blij zijn met de verruiming naar middernacht.” Met de huidige sluitingstijd van 22.00 kunnen ze ‘in elk geval weer wat’, maar het voelt voor haar wel scheef. “Dan zit je rammetje vol om 22.00 en dan moet je iedereen ineens naar buiten sturen. Het lijkt logischer om vanaf dan gewoon geen nieuwe mensen meer binnen te laten."