Nieuws

Schimmelpenninck Huys in Groningen vanaf morgen daklozenopvang

Hotel Schimmelpenninck Huys in de Oosterstraat in Groningen gaat vanaf morgen, donderdag, dak- en thuislozen in Groningen opvangen.


Leestijd: 1 minuut

Dak- en thuislozen in Groningen verhuizen van Hotel Schimmelpenninck naar Nachtopvang
Dak- en thuislozen in Groningen verhuizen van Hotel Schimmelpenninck naar Nachtopvang

Dat meldt het bekende driesterrenhotel op haar Facebookpagina.

“In een tijd waarin wordt geadviseerd thuis te blijven bieden wij de dak- en thuislozen in Groningen een tijdelijk Huys aan. Een veilige plek, een eigen kamer, een goed gevulde maag en de mogelijkheid om anderhalve meter afstand te bewaren”, zo laat het hotel weten

Vanaf donderdag sluit het daarom tijdelijk de deuren voor de zakelijke gast en de toerist.

Eerder al probeerde het hotel ook al haar steentje bij te dragen door haar deuren open te houden voor overnachtingen: naasten van zieken in het UMCG konden er terecht, net als personeel met fulltime diensten.

In overleg met Het Kopland

De opvang in het Schimmelpenninck Huys wordt gerealiseerd in samenwerking met de reguliere opvang voor daklozen in Groningen, Het Kopland in de Schoolstraat. Deze zal dan gesloten worden. In het Kopland was de situatie verre van ideaal omdat de daklozen daar soms met drie of vier personen op één kamer verblijven.

In het Schimmelpenninck Huys kunnen circa vijftig daklozen terecht. In principe is het hotel drie maanden lang, tot eind juni, beschikbaar voor de daklozen, zo laat manager Sanne Luijten weten aan RTV Noord.