Nieuws

IFFR in Groningen woensdag van start, meer dan 50 films in vijf dagen

In het Forum in Groningen start morgen, woensdag 1 februari, het International Film Festival Rotterdam (IFFR). IFFR in Groningen is dé kans voor filmliefhebbers om meer dan 50 van de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar alvast op het grote scherm te zien. De satellieteditie van het Rotterdams festival vindt tot en met zondag 5 februari plaats.


Leestijd: 1 minuut

IFFR in Groningen woensdag van start, meer dan 50 films in vijf dagen
IFFR in Groningen woensdag van start, meer dan 50 films in vijf dagen

Oscar- en publieksfavorieten te over

IFFR in Groningen presenteert vijf dagen lang een uiteenlopend filmprogramma met mededingers voor de aanstaande Oscaruitreiking én onbekende parels.

Het festival opent met de film Goodbye Stranger, het muzikale speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Aaron Rookus. De film ging in Rotterdam in wereldpremière en werd door het publiek in Rotterdam beloond met een zevende plek in tussenstand voor de publieksprijs.

De Groningse première is extra speciaal met de aanwezigheid van de zowel de makers van de film, regisseur Aaron Rokus en scenarioschrijver Wander Theunis, én de bekende uit Groningen afkomstige muzikant en YouTuber Blanks, die een rol speelt in de film.

Ook een flink aantal van de andere films die in Groningen te zijn staat in Rotterdam in de lijst van publiekslievelingen, waaronder Superposition, een Deense thriller over twee kunstenaars die Kopenhagen verruilen voor het ongerepte Zweden, Mascotte, een coming-of-age-drama over een zwijgzame tiener en zijn alleenstaande moeder, en Munch, het geslaagde essay over leven en werk van de Noorse schilder. Voor Godland, over een priester op (zelf)ontdekkingsreis in het 19de eeuwse IJsland, zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

EO, met als pluizige hoofdpersoon een vrolijk sierlijke ezel en genomineerd voor beste buitenlandse films bij de Oscars is ook in Groningen te zien. Alle vertoningen van The Whale, de nieuwe van Darren Aronofsky met een Oscarnominatie voor de hoofdpersoon, en Aftersun met de voor een Oscar genomineerde Paul Mescal zijn al uitverkocht. Gelukkig komen deze films later dit jaar terug in de zalen.  


International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen
Woensdag 1 t/m zondag 5 februari
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Alle informatie en tickets via forum.nl/iffr