Nieuws

In Groningen kijkt koning Willem-Alexander naar de toekomst

Koning Willem-Alexander kon donderdag in Groningen een kijkje nemen in de toekomst. Hij orienteerde zich op het gebruik van waterstof als nieuwe pijler onder de energievoorziening. Hij opende een symposium over waterstof, en kroop ook nog even achter het stuur van een in Groningen gebouwde waterstofauto.


Leestijd: 1 minuut

In Groningen kijkt koning Willem-Alexander naar de toekomst
In Groningen kijkt koning Willem-Alexander naar de toekomst

Vierhonderd energiespecialisten uit binnen- en buitenland waren donderdag naar Groningen gekomen voor een symposium over waterstof, onder de titel ‘wind meets gas’. Het symposium werd geopend door koning Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander sprak vandaag een openingswoord op het 5e Wind Meets Gas-symposium in Groningen. Zo’n 400 energiespecialisten en beleidsmakers uit binnen- en buitenland komen op uitnodiging van New Energy Coalition twee dagen bij elkaar om te werken aan het duurzame energiesysteem van de toekomst met groene waterstof. De Koning woonde het ochtendprogramma bij. Het jaarlijkse symposium is een initiatief van New Energy Coalition en gaat in op de laatste ontwikkelingen op weg naar het groene energiesysteem van de toekomst.

Op Wind Meets Gas komen jaarlijks de energie-experts en -beleidsmakers uit industrie, onderzoek en bestuur bij elkaar om ontwikkelingen in de energietransitie te bespreken in relatie tot waterstof: van grootschalige toepassing en systeemintegratie tot scholing en arbeidsmarkt en alles wat daar tussen zit. Groene waterstof (hydrogen) is inmiddels wereldwijd erkend als onmisbare schakel in het duurzame energiesysteem van de toekomst. ‘The North Sea Energy Issue and Connecting Hydrogen Valleys’ is dit jaar het overkoepelende thema van het symposium.

New Energy Coalition

New Energy Coalition is een voortdurend groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de energietransitie voor een duurzame toekomst. De organisatie verbindt kennis, markt en beleid. New Energy Coalition is geworteld in Noord-Nederland, waar van oudsher een schat aan energiekennis is geconcentreerd, en waar een sterke energie-infrastructuur is. Vanuit die kennispositie werkt de coalitie aan energie-innovaties, -onderzoek en -onderwijs. De regio als proeftuin, met (inter)nationale reikwijdte.