Nieuws

Intrekking spreidingswet geen goed nieuws voor Ter Apel

Eén van de meest opvallende onderdelen van het hoofdlijnenakkoord betreft het intrekken van de Spreidingswet. Deze wet is onlangs na veel geharrewar aangenomen in het parlement, en heeft tot doel asielzoekers over gemeenten in het hele land te verspreiden en zo ook de druk op Ter Apel te verminderen.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de formerende partijen moeten er ‘concrete stappen worden gezet naar het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip op migratie ooit’.

Daartoe komt er een ‘Asielcrisiswet met crisismaatregelen om de acute asielinstroom en opvangcrisis voor de komende tijd te bestrijden, onder meer door intrekking van de Spreidingswet’.

In Ter Apel ziet men het intrekken van de Spreidingswet met lede ogen aan. Daar was veel waardering voor deze wet van staatssecretaris Van der Burg, die de asielzoekers over het hele land wilde verdelen.

Het is nog niet duidelijk wat alle andere maatregelen met betrekking tot de asielproblematiek, in combinatie met het intrekken van de Spreidingswet voor Ter Apel en de rest van Westerwolde gaan betekenen.