Nieuws

Jumbo en La Place Grote Markt vanaf vandaag open

Na maanden van verbouwen was het vanochtend zover: in het Groot Handelshuis aan de Grote Markt openden La Place en Jumbo officieel de deuren. Beide hebben een plekje in het vroegere pand van V&D. Later dit jaar opent daarin het Groot Handelshuis. De fietsenkelder onder het gebouw is inmiddels al in gebruik.


Leestijd: 1 minuut

Jumbo en La Place Grote Markt vanaf vandaag open
Jumbo en La Place Grote Markt vanaf vandaag open

La Place is vanaf vandaag dus weer terug van weggeweest. Vroeger, in de tijd van V&D, zat het buffetrestaurant op de vierde verdieping. De nieuwe La Place zit op de eerste verdieping en is daarmee straks tegelijkertijd de entree van de gebruikers van het Groot Handelshuis. Op de begane grond zit een La Place Express voor to go.

Op de begane grond opende woensdagochtend supermarkt Jumbo de deuren. De supermarkt is met 1800 vierkante meter de grootste supermarkt van de binnenstad.

Het Groot Handelshuis komt op de tweede, derde, vierde en vijfde verdieping met kantoren en werkplekken. Het vroegere pand van V&D is afgelopen tijd van top tot teen onderhanden genomen door eigenaar en vastgoedontwikkelaar MWPO.  De fietsenstalling in de kelder, met plek voor ruim 1.500 fietsen, was als eerste klaar.