Nieuws

Kabinet komt met 50 maatregelen om fouten gaswinning te herstellen

Het kabinet komt vandaag met een pakket van 50 maatregelen om haar fouten te herstellen en het vertrouwen van de Groningers terug te winnen. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief in een ingezonden brief in Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

Kabinet biedt 22 miljard en 50 maatregelen voor inlossen ereschuld Groningen
Kabinet biedt 22 miljard en 50 maatregelen voor inlossen ereschuld Groningen

“Beste mensen in Groningen en Noord-Drenthe, jullie hebben altijd gelijk gehad”, begint hij zijn brief. “Jullie belangen zijn structureel genegeerd bij de gaswinning in Groningen. Het kabinet wil de fouten die zijn gemaakt herstellen. Dit is onze laatste kans om het beter te doen.”

Het kabinet neemt daarom een 50-tal maatregelen voor “erkenning, herstel en perspectief”. Vanmiddag reageren premier Mark Rutte en Vijlbrief in Garmerwolde op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Later vandaag komen de maatregelen ook online te staan. 

Vijlbrief bedankt in zijn brief iedereen die tijd heeft gemaakt om met het kabinet te spreken en mee te denken. “We moeten investeren in de kracht van de regio en haar mensen, zodat iedereen kan meedoen en meeprofiteren. Dat is niet van de een op de andere dag geregeld. We hebben nog een lange weg te gaan. Of we daarbij op de goede weg zijn, daarover blijf ik graag met u in gesprek. Want daar heb ik jullie voor nodig.”