Nieuws

Kamervragen over vertraging Gerrit Krolburg

CDA-kamerleden Harmen Krul en Anne Kuik hebben minister Mark Harbers gevraagd om opheldering over de vertraging van de Gerrit Krolbrug. Eerder deze week bleek dat de brug, die in de volksmond ook wel Korrewegbrug wordt genoemd, op zijn vroegst klaar is in 2027, een jaar later dan gepland. Mogelijk kan het zelfs 2029 worden.


Leestijd: 1 minuut

Artist Impression | Rijkswaterstaat Noord-Nederland/Bosch Slabbers Architecten
Artist Impression | Rijkswaterstaat Noord-Nederland/Bosch Slabbers Architecten

Kamerleden Krul en Kuik dienden donderdag vragen in bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De CDA’ers maken zich zorgen over de grote druk die de vertraging van de brug legt op de bereikbaarheid van veel Groningers. Daarnaast vragen ze de minister waarom er twee jaar na de aanvaring nog steeds geen duidelijkheid is over een tijdelijke oplossing.

Volgens Rijkswaterstaat wordt de vertraging veroorzaakt door een aanpassing in het ontwerp van de brug. Zij organiseren op 30 mei een inloopbijeenkomst over de brug. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen geven dan informatie over de tijdelijke hellingbanen en de nieuwbouw van de Gerrit Krolbrug. Omwonenden, gebruikers van de brug en andere belangstellenden zijn welkom tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen.