Nieuws

Kinderbiënnale Groninger Museum genomineerd voor internationale award

De Kinderbiënnale in het Groninger Museum is genomineerd voor de Children in Museums Award 2024. De internationale award is voor musea die zich inzetten om kinderen op een innovatieve en interactieve manier te betrekken bij kunst en cultuur. Binnenkort is de volgende juryronde, waarbij de juryleden het museum persoonlijk zullen bezoeken.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groninger Museum
Foto | Groninger Museum

Over de Children in Museums Award

De Children in Museums Award werd in 2011 opgericht door de European Museum Academy en Hands On! International Association of Children in Museums. Het is een initiatief dat instellingen en individuen beloont die creatief en toegewijd zijn in het toegankelijker en leuker maken van musea voor kinderen.

De genomineerde musea zijn geselecteerd vanwege hun inspirerende en vernieuwende initiatieven die nieuwsgierigheid, leren en verwondering stimuleren bij de jongste bezoekers. De jury beoordeelt inzendingen op basis van innovatie, kwaliteit van leren, inclusie & sociale impact, informatie & communicatie en personeel. Binnenkort volgt de tweede beoordelingsronde, de jury brengt dan zelf een bezoek aan het Groninger Museum.

Over Kinderbiënnale – A Better Place

De Kinderbiënnale nodigt kinderen en volwassenen uit om deel te nemen aan een unieke en interactieve kunstervaring, die aanzet tot nadenken over hun idee van een betere wereld. Maar liefst 10 zalen vol kunst nodigen uit om te spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten gaan. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang. De Kinderbiënnale – A Better Place is nog te zien t/m 3 november 2024.