Nieuws

Klippa wint Groninger Ondernemingsprijs 2022

Klippa heeft de Groninger Ondernemingsprijs 2022 gewonnen. De beslissing viel op donderdagavond 1 december tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza. Directeur Yeelen Knegtering ontving de prestigieuze prijs uit handen van commissaris van de Koning René Paas.


Leestijd: 1 minuut

Klippa wint Groninger Ondernemingsprijs 2022
Klippa wint Groninger Ondernemingsprijs 2022

Naast een volle zaal keken ook nog eens een paar honderd kijkers via de livestream mee naar de ontknoping. Een groot verschil met de editie van 2021, toen de finale als gevolg van corona noodgedwongen zonder publiek plaatsvond.

“De jury bewondert Klippa voor de succesvolle toepassing van Artificial Intelligence, het zeer gemotiveerde en divers samengestelde, internationale team en de indrukwekkende groeicijfers”, verklaart juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol de keuze. “We zijn er trots op dat Groningen een gunstig vestigingsklimaat biedt voor ICT-ondernemingen, die vaak klein beginnen en soms doorgroeien naar nationaal en internationaal topniveau.”

Volgens de jury heeft het bedrijf hart voor Groningen, oog voor talent in het Noorden, voor de eigen medewerkers en voor het milieu. Men compenseert niet alleen de eigen footprint, maar ook die van de medewerkers. 

Voor meer info, zie de Groninger Ondernemers Courant (GROC).