Nieuws

Komt de nieuwe Oostwand er dan - ongeveer! - zo uit te zien?

Het zou zomaar kunnen dat de Oostwand van de Grote Markt er ongeveer zo uit komt te zien. Oké, het Forum is er een beetje te groot in gezet en de maker van het plaatje heeft ook een beetje de vrije hand genomen met het ontwerp van het nieuwe Westcord Hotel. Maar het geeft toch een impressie van de nieuwe Oostwand.


Leestijd: 1 minuut

Komt de nieuwe Oostwand er dan - ongeveer! - zo uit te zien?
Komt de nieuwe Oostwand er dan - ongeveer! - zo uit te zien?

We kwamen het gefotoshopte plaatje tegen op de Twitter-account van de mysterieuze Driekus Vierkant. Het is nog wel onduidelijk wie het plaatje heeft gemaakt. Er is in ieder geval gekozen voor een vierde variant van het pand meteen naast Vindicat. Dat is namelijk een creatieve samenvoeging van het ontwerp van de trapgevel en de halsgevel. Lang niet gek, overigens.

Op de hoek is het ontwerp Merckt zichtbaar. De gemeente heeft nog twee andere ontwerpen voor het hoekpand bekend gemaakt, maar op sociale media begint intussen flinke steun te ontstaan voor dit ontwerp. Het Groninger Forum is overigens wel heel erg groot en verkeerd gedraaid afgebeeld.

De Stadjers mogen meedenken over de invulling van zowel het nieuwe hotel als het hoekpand. De gemeente maakt echter de uiteindelijke beslissing.