Nieuws

Komt een nieuwe Groningse ijsbaan in Ter Borch bij Hoogkerk?

Het Businesspark Ter Borch nabij het hotel Van der Valk bij Hoogkerk is opnieuw in beeld als locatie voor een nieuwe ijsbaan in Kardinge.


Leestijd: 1 minuut

Probleem met deze locatie is dat hij buiten de gemeentegrenzen van Groningen valt, in de Drentse gemeente Tynaarlo.

Maar zaterdag laat wethouder Jurryt Vellinga van Tynaarlo weten dat vestiging van een nieuwe ijsbaan op Businesspark Ter Borch wat hem betreft bespreekbaar is. Hij zegt dat tegen het Dagblad van het Noorden.

De gemeente Groningen denkt momenteel na over de vraag hoe het verder moet met de ijsbaan in Kardinge. Deze is zwaar verouderd en niet duurzaam genoeg. Het is voor de gemeente Groningen niet eenvoudig om in haar eentje een nieuwe ijsbaan te financieren, en daarom is er ook contact gezocht met de provincies Groningen en Drenthe, omdat veel schaatsers ook van buiten de stad komen.

Ondernemers bij Kardinge lieten onlangs weten zeer te hechten aan het behoud van een de ijsbaan in Kardinge, ook vanwege de economische betekenis van deze voorziening voor dit deel van de stad.

In oktober konden we melden dat Ter Borch (Tynaarlo) in beeld is als mogelijke locatie voor een ijsbaan. Dat zou na het casino dan de tweede grote voorziening zijn die uit de stad verdwijnt richting Ter Borch.

Of een nieuwe ijsbaan er inderdaad komt, is nog lang niet zeker. Maar uit de uitspraak die de wethouder van Tynaarlo nu doet blijkt in elk geval dat het een van de mogelijkheden is die nu zeer serieus worden onderzocht.

(Boven: Het gebied van het Businesspark Ter Borch – Illustratie gemeente Tynaarlo).