Nieuws

Koop lokaal via Warenhuis Groningen: voor 12.00 uur besteld, zelfde dag in huis

Je kunt de komende week de stad niet meer in om je kerstcadeautjes te kopen. Maar veel lokale winkels zijn online op Warenhuis Groningen gewoon open. Bestel voor 12.00 uur en je hebt je cadeautje meestal dezelfde dag in huis.


Leestijd: 2 minuten

Koop lokaal via Warenhuis Groningen: voor 12.00 uur besteld, zelfde dag in huis
Koop lokaal via Warenhuis Groningen: voor 12.00 uur besteld, zelfde dag in huis

Van boeken tot kerstballen, kerstpuzzels, handschoenen en feestelijke aperitieven. Met ruim 37.000 producten van bijna 200 winkeliers uit de stad en omgeving blijft het in veel gevallen mogelijk om via Warenhuis Groningen bij je favoriete winkels in Groningen te kopen. En daarmee doe je niet alleen jezelf, maar ook de lokale ondernemers een groot plezier.

De strenge lockdown is een enorme klap voor de retailsector. Daar kunnen we niets aan veranderen. Wel kunnen we de zelfstandige, lokale winkeliers een klein steuntje in de rug bieden door inkopen voor de feestdagen lokaal te doen. Want al zijn veel fysieke winkels tijdelijk gesloten, op Warenhuis Groningen staan de deuren van lokale winkeliers 24 uur per dag voor je open.

https://www.youtube.com/watch?v=c9BJ4QqJREI&feature=youtu.be

Je winkelt vanuit je luie stoel en je aankoop wordt gratis per fietskoerier thuisbezorgd. Bestel je voor 12.00 uur? Dan doen zij hun uiterste best om het dezelfde dag nog langs te fietsen.

Koffiestation, Reisboekwinkel De Zwerver, Haastje Repje, Broodje van Eigen Deeg, De Kaaskop, Mannenwinkel, Scholma Lingerie, De Roemer en Heksenketel. Het zijn zomaar wat namen van winkels waarvan het assortiment, of een deel daarvan, op Warenhuis Groningen staat.

Het online warenhuis dient niet alleen als functionele webshop, maar ook als etalage voor veel winkels. Op die manier kunnen Groningers vanaf de bank neuzen door het aanbod in de stad. Handig, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar kerstdecoratie om het thuis extra knus te maken. “We hebben echt hele leuke, bijzondere kerstballen. Voor als je dit jaar voor een bonte kerstboom gaat. Sommige zijn volledig over de top, maar wel heel stijlvol. En speciaal voor de feestdagen is er een kersteditie uitgebracht van ons populaire HKliving servies. Dat staat geweldig op de kersttafel”, vertelt Pier Tjepkema, mede-eigenaar van Laif & Nuver.

Bij Laif & Nuver vind je ook online niet alleen allerlei moois om het thuis gezellig aan te kleden deze feestdagen, maar ook voor cadeaus ben je er aan het juiste adres. “Geef bijvoorbeeld een heerlijke geurkaars. Daarmee zit je eigenlijk altijd goed. Ik geef ze zelf ook vaak cadeau. Wat ik cadeau ga geven deze kerst? Ik denk dat ik mijn moeder ga verrassen met onze mooie waxinehouders. Die staan vast en zeker prachtig op haar tafel!”

Het warenhuis is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en werkt samen met andere Groningse bedrijven zoals Zupr en Dropper. Samen zorgen zij voor een assortiment van zo’n 37.000 producten, gratis en duurzame bezorging met fietskoeriers en voor 12.00 uur besteld, betekent in veel gevallen dezelfde dag nog bezorgd.

WarenhuisGroningen​.nl wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Groningen, het Fonds en natuurlijk de lokale winkeliers.