Nieuws

Let's Gro Podcast: burgemeester Schuiling vertelt over de coronacrisis

Hoe gaf burgemeester Koen Schuiling leiding aan de Veiligheidsregio tijdens de coronacrisis? En wat zijn de gevolgen van het virus voor de stad Groningen? Je hoort het in de nieuwe podcast van Let's Gro, waarin Bert Popken aan tafel zit met de burgervader.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling heel tevreden over toegangsstop in Groningen – ergernis over lachgas
Burgemeester Schuiling heel tevreden over toegangsstop in Groningen – ergernis over lachgas

“Meerdere wijken in de Stad zijn extra kwetsbaar na de corona-crisis, dat vraagt de volle inzet van de overheid’’, aldus Koen Schuiling, bijna een jaar burgemeester van Groningen.

Schuiling vertelt ook wat GRIP 4 precies is. Ook gaat hij in op hoe het landelijke overleg van de Veiligheidsregio's werkt. En hoe leg je Corona uit aan kinderen?

In deze podcast gaat het ook over de vraag waarom de Lelylijn er nog niet ligt, de bestuurlijke samenwerking in het Noorden, het Nationaal Programma Groningen en het demonstratierecht van de agrariërs. 

Let’s Gro is bij de vorige editie begonnen met een serie podcasts. Bert Popken interviewde al tal van interessante gasten over de toekomst van Groningen. Sinds de coronacrisis is de frequentie van de podcasts wat opgeschroefd.